<br />Spansko.net Početna Spansko.net
Internet zajednica naselja Špansko

FAQFAQ   PretražiPretraži   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Zgrada 1-6
Idite na 1, 2, 3 ... 137, 138, 139  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Spansko.net Početna
-> Pojedine stambene zgrade
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor Poruka
Gost

PostPostano: Četvrtak, Kolovoz, 25, 2005 8:24 pm    Naslov: Zgrada 1-6 Citirajte i odgovorite

Dragi susjedi - budući stanari zgrade 1-6,

znatiželjan sam čuti Vaša mišljenja o najmilijoj nam zgradi. Jeste li zadovoljni, onako generalno? Ima li kakvih novica koje bi podijelili s nama?
Pločice, plastična stolarija, brzina izvođenja radova....?
Da li je neko član udruge i zastupa li nas tamo?

I, naravno, sve ostalo...

Bimbo Razz
[Vrh]
jasna
Gost

PostPostano: Petak, Kolovoz, 26, 2005 9:31 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mi smo bili malo prošetali po zgradi i uglavnom je sve ok, pvc stolarija, izolacija.... jedino je čudan izbor boje pločica. Hodnik je sivi, pod u kuhinji i kupaoni plavi... Imamo i slike , pa ako Vas zanima pošaljem vam na mail.
Pozdrav
[Vrh]
Hastur
Gost

PostPostano: Petak, Kolovoz, 26, 2005 6:48 pm    Naslov: i bi svjetlo u 1-6tici Citirajte i odgovorite

Pozdrav!

Da i meni se izbor plavih pločica u kuhinji i blagavaoni učinio, pa recimo, čudnovat. Nisam baš skužila što je to pjesnik htio reći jer tamno plavo je obično asocijacija na kupaonice u nekakvom mornarskom stilu.
No više me brine manjak svjetla u blagavaonici (još k tome tamne pločice) i u dnevnoj sobi. Eh da se neka mudra glava dosjetila predvidjeti šira vrata na balkon bilo bi čist fino svjetla. Zasada razmišljam o toj dnevnoj sobi i kako uhvatiti što više svjetla (nabaciti dobru živahnu farbu na zid čini mi se obaveznom figurom čim uselimo).
Sve u svemu, mislim da su grubi radovi prošli o.k. Fini radovi mogu nam još uvijek zadati glavobolje. Vidjet čemo.
Bok,
Hastur
[Vrh]
bimbo
Velim tu i tam nekaj

PostPostano: Petak, Kolovoz, 26, 2005 7:41 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zahvaljujem Jasni na ponudi, ali ne treba jer imam i ja dosta fotki s gradilišta.

Što se tiče svjetla u blagovaoni - moram priznati da nisam obraćao pažnju na to. To me brinulo za dnevnu sobu (nije još bila oličena), ali nakon što sam vidio stanove koji su oličeni, čini mi se OK. Bijela im boja da više svijetla.

Da, pločice su "dražesne". Mi smo bili pred dilemom da li ih mijenjati ili ne. Odluka je pala - ne mijenjamo nego ćemo probati spasiti stvar ispravnim odabirom namještaja kuhinje i sl (dakle, malo mašte). Naime, malo smo kratki s lovom.

Dio pločica između kuhinjskih elemenata (donjih i gornjih) ćemo definitivno promijeniti nakon useljenja.

Što mislite o garažama? Imate li kakvih informacija o tome? Prodano je niti 10% garaža. Možda će one bolje ići kod kupaca većih stanova. Cijena je zaista paprena.

Bimbo Razz
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Hastur
Gost

PostPostano: Subota, Kolovoz, 27, 2005 6:48 pm    Naslov: parking, preinake... Citirajte i odgovorite

Garaže su skoro iste cijene kao i stan po m2. Visoka je to cijena.
Mislim da ćemo imati veselih problema s parking mjestima. Kak je krenulo neće ih biti dovoljno, a garaže će po svemu sudeći biti prazne.
Zapravo mi nije jasno kako su uspjeli isplanirati tako malo parking mjesta.
I mi smo isto u nekim previranjima, skidati te pločice u blagavaoni ili ne?
Mislila sam ih prekriti s tepihom, ali tepih bi cijenom došao skoro kao mijenjanje pločica...
Nego jeste li razmišljali o preinakama npr. zatvaranje lođe i sl?
Zna li netko kakav nas parket čeka?
Pozdrav,
Hastur
[Vrh]
bimbo
Velim tu i tam nekaj

PostPostano: Nedjelja, Kolovoz, 28, 2005 12:57 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zatvaranje lođe je bila naša prvotna ideja i jedan od presudnih faktora kod odabira stana.

Kad se povećamo kao familija namjeravamo od balgovaone napraviti dodatnu sobu, kuhinju prebaciti u dnevni boravak, a dnevni boravak proširiti zatvaranjem lođe.
To je dugoročni plan i znam da će dosta koštati ali je ipak izvedivo. Ne mogu se oteti dojmu da je projektant to imao u vidu kod projektiranja jer je stan zbilja podesan za to.
Međutim ne znam kako će to doživjeti ostali stanari. Nadalje, bude li toga više i svatko radio po svom bit će šarenilo na zgradi. A možda nakon prvog dobrog rješenja bude copy-paste kod drugih. Vidjet ćemo.

Što se tiče garaža, bit će gužve. Cijena je tržišna, ako ne i viša od toga. S jedne strne ne znam kako su odredili cijenu jer ona ne bi smjela biti tako visoka. Jedino mi pada na pamet filozofija: tko ima za auto - imat će i za garažu.
Što ako garaže ostanu neprodane? U APN vele da su stanari iz drugih zgrada zainteresirani za te garaže. U dilemi sam...

Parketi - ne ulaznoj stranici za POS (pod "Aktualno") imaš "Inventurne liste po zgradama" gdje se spominje "klasičan jasen po odabiru projektanta" za našu zgradu.

Bimbo Razz
[Vrh]
Hastur
Gost

PostPostano: Nedjelja, Kolovoz, 28, 2005 2:40 pm    Naslov: lođa Citirajte i odgovorite

Gotovo iste planove imamo i mi. Zatvoriti lođu za više prostora.
A jeste li vi to razmišljali o zatvaranju u ravnini s vanjskom fasadom ili zatvaranje balkona u cijelosti?
Slažem se s tobom da bi se u slučaju "masovnijeg" zatvaranja lođa mogao dogoditi kreativni nered. Blago rečeno.
Razmišljala sam i o tome da se stanari nekako dogovore pa porade na optimalnom rješenju gdje bi se izbjeglo ružno šarenilo, možda se umanjili troškovi... Ali opet znaš kak se kaže, puno babica kilavo dijete.
Čini mi se da je netko već pokretao tu temu ali za zgradu 1-5. Odaziv je bio slab. Ljudi još uvijek dinstaju i čekaju konačno useljenje.
Mi pak razmatramo privremeno rješenje sa staklenom ciglom za više svjetla u dnevnoj i bez širenja na lođu (za prvo vrijeme) jer nam se čini pristupačnije po cijeni. Dakle samo bi za prvu ruku rješavali problem manjka svjetla.
Za garažu ne znam što bih rekla. Osim da čitava priča ostavlja gorak osjećaj kako ćemo voditi svakodnevnu bitku za životni prostor našeg limenog ljubimca.
Super je što si se sjetio otvoriti temu za 1-6ticu.
Pozdrav,
Hastur
[Vrh]
DankoB
Gost

PostPostano: Ponedjeljak, Kolovoz, 29, 2005 8:08 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mi smo odmah kod kupovine stana izabrali garažu upravo zbog manjka parkirnog prostora oko zgrade. Malo je bilo gusto oko kreditne sposobnosti, ali smo ipak uspjeli utrpati tih 300-tinjak kuna i za garažu (doduše onu manju od 15 m2, i na kraju ispada garaža skuplja od auta u njoj Wink ). Cijena kvadrata na kraju ispada oko 700-750 eura, jer u katalogu piše da je kvadrat 966 eura ali stvarna veličina garaže nije 12 m2 kako piše nego 15m2 (množi se sa 0.75). Vrata na garaži su odlična i pripremljena za postavljanje motora za daljinsko podizanje, o čemu smo isto razmišljali. Na kraju krajeva uvijek je se može iznajmiti ili prodati.
[Vrh]
DankoB
Gost

PostPostano: Ponedjeljak, Kolovoz, 29, 2005 8:15 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

E da. Da li netko zna kako će izgledati hodnici od lifta do stana? Da li će biti zatvoreni ili otvoreni? Da li će biti kakva ograda ili samo staklo? Ne bi mi bili zgodno da mi djeca trče po petom katu po otvorenom stubištu.
[Vrh]
bimbo
Velim tu i tam nekaj

PostPostano: Ponedjeljak, Kolovoz, 29, 2005 10:14 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mi bi zatvorili cijeli balkon s plastičnom stolarijom. Ali to je tek dugoročni plan (par godina) i veći zahvat. Do tad snimamo što se dešava.
Jasnina ideja o okrupnjavanju zahvata ako se skupi "kritična masa" je vrlo dobra. Em bi zgrada bolje izgledala, em bi bilo jeftinije, MC Hammer Wink

Što se tiče hodnika, koliko sam ja shvatio bit će zatvoreni ali ne betonskom ogradom nego PVC stolarijom i bravarijom + staklo.

Pozivam ostale stanare da se uključe u plodnu diskusiju.

Eto, za sada smo dobro prošli jer nemamo probleme s Lavčevićem kao naši susjedi s Industrogradnjom.

Bimbo Razz
[Vrh]
bimbo
Velim tu i tam nekaj

PostPostano: Ponedjeljak, Kolovoz, 29, 2005 10:18 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pardonček!

Nije bila u pitnju Jasna nego Hastur. Moja isprika.
Bimbo Razz
[Vrh]
DankoB
Gost

PostPostano: Ponedjeljak, Kolovoz, 29, 2005 11:06 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ija sam vidio da će biti zatvoren onaj dio hodnika ispred vrata stanova, ali me zanima šta će biti s onim dijelom od lifta do zgrade? Stavljaju nekakve čudne konstrukcije s 'plastičnim' krovom. Bilo bi dobro da je neko mutno staklo da se sa hodnika ne vidi u stanove.
Da li se zna kakve će boje biti fasada izvana? Unutarnji dio je plav, siv, žut i creven.... možda ipak malo previše boja.
[Vrh]
Hastur
Gost

PostPostano: Ponedjeljak, Kolovoz, 29, 2005 2:35 pm    Naslov: star trek pos Citirajte i odgovorite

Bumo tek vidjeli kak škvadra diše po pitanju zatvaranja lođe pa ako bude dobre volje budemo se valjda uspjeli nekako i organizirati. Drago mi je da ti se učinila ideja o.k. Ista je bila predložena za 1-5icu pa nitko ništa zasad.
Do tada ću i dalje razmišljati o staklenoj opeki jer ne mogu podnijeti pomisao o sjenovitoj dnevnoj.
Dobro je da se polako skupljamo ovdje i bacamo teme na stol. Više glava je pametnije od jedne.
I meni se učinilo previše boja za fasadu. Ona crvena im nije trebala.
Čitala sam nešto o tom Lexanu (plexiglas) kojeg se stavlja na hodnike zgrade. Učinilo mi se da je nosivost prema debljini plexija. Ne razumijem se baš u te materijale. Navodno da ima 10godišnju garanciju na transparentni izgled. Nakon toga je moguće zamućenje staklenog izgleda. Laički se pitam što će biti kada se ukaže potreba održavanja istog?
Kad smo već kod zgrade, pitam se kako će po noći izgledati ona široka ulazna "avenija" između krila zgrade?
Da li se i vama čini da će lift biti s panoramskim pogledom?
Sve u svemu puno stakla i plexiglasa u sredini zgrade. A mogli smo imati veće ostakljene površine na lođi da se malo otkinulo s SF unutrašnjosti zgrade.
Pravi pravcati svemirski brod.
Pozdrav,
Hastur
[Vrh]
qiko
Gost

PostPostano: Utorak, Kolovoz, 30, 2005 10:07 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

Lođa je najbolji dio stana. Jedva čekam da uselim, sjednem na SVOJ balkon s pogledom na park... Mi smo razmišljali da se od kuhinje napravi soba, a kuhinja prebaci u dnevni boravak koji je dovoljno velik. Koliko sam na sastancima pričao sa budućim susjedima puno njih će napraviti isto.
[Vrh]
Hastur
Gost

PostPostano: Utorak, Kolovoz, 30, 2005 9:37 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

Eh i ja jedva čekam sjesti na svoj balkon i guštat u pogledu.
Pozdrav,
Hastur
[Vrh]
Your Ad Here
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Spansko.net Početna
-> Pojedine stambene zgrade
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3 ... 137, 138, 139  Sljedeće
Stranica 1 / 139.

Skoči na forum: